Přijímací zkouška 2024/2025

Matematika a její aplikace

Titul: Magistr, Mgr. , Doba studia: 2 roky, Forma: prezenční, Jazyk výuky: čeština
Možnost získání RNDr. po složení státní rigorózní zkoušky

Termín přijímací zkoušky: 24. 6. 2024

Přijímací zkouška má písemnou a ústní část:

  • Písemná část se skládá z 20 testových otázek, vždy je správná jen jedna odpověď. Maximální počet bodů je 40. Časový limit je 60 minut. Ukázka testu je uvedena níže.
  • Ústní část je vedena formou pohovoru s přijímací komisí. Otázky jsou kladeny s ohledem na volbu studijního programu a na předchozí absolvované studium. Maximální počet bodů je 20.
  • Na základě dalších prokázaných výjimečných výsledků a aktivit (např. odborných publikací, úspěšných účastí v odborných soutěžích apod.) může komise přidělit další body (max. 40).

Komise doporučuje přijetí uchazeče, pokud získal minimálně 25 bodů.

Přijímací zkouška z matematiky je prominuta, pokud uchazeč absolvoval bakalářský nebo navazující studijní program, který je obsahově obdobný bakalářskému programu Matematika a její aplikace na FAV ZČU s váženým studijním průměrem max. 2,0. V případě absolvování jiného než uvedeného programu posoudí obsahovou obdobnost předchozího studia garant programu na základě absolvovaných předmětů. Další možností prominutí přijímací zkoušky z matematiky je prokázání výjimečných výsledků a aktivit (např. odborných publikací, úspěšných účastí v odborných soutěžích apod.) – tyto aktivity opět posuzuje a uznává garant programu. O prominutí přijímací zkoušky nebo její části je nutno požádat současně s podáním přihlášky.